Kaj potrebuje hiša? Vhod, vetrolov, stopnišče, dnevno sobo, jedilnico, kuhinjo, kopalnico, spalnico, otroške sobe, utility, shrambo. Potrebuje morda tudi knjižnico, delovno sobo, savno, bazen, vrt, teraso?

Lahko pa začnemo že z osnovami - hiša potrebuje vse našteto, še bolj pomembna pa je dobra konceptna zasnova, ki določa kako se bo v njej bivalo, kakšna bo razporeditev prostorov in kakšno podobo bo hiša kazala navzven in navznoter. In tu se vse začne - s skrbnim načrtovanjem v sodelovanju z naročnikom, da bo hiša res prilagojena vam in povsem 'vaša'.

Nato hiša potrebuje še trdne temelje, zidove, stropove, streho, žlebove, okna, vrata, vse instalacije, notranje in zunanje omete, tlake, ... kjer smo pri odločitvah vedno z vami.

'Novo' ni obvezno. Včasih zmanjka prostora in je potrebno obstoječe prizidati, marsikdaj hiša po prenovi na novo zaživi; domačije z leti izgubijo svoj lesk ne pa tudi šarma, ki se ga s prenovo lahko obogati; vikend predstavlja drugi dom - oddih in udobje pa gresta z roko v roki.

 

ilumium inženiring, načrtovanje in svetovanje d.o.o., maj 2004, vse pravice pridržane